Κοινωνία Παρασκευή 12/11/2021, 16:17
REGENERON-ROCHE

Μονοκλωνικά αντισώματα: Πλεύρης και Γκάγκα παρέλαβαν επισήμως τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου

Συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche

Μονοκλωνικά αντισώματα: Πλεύρης και Γκάγκα παρέλαβαν επισήμως τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου

Mε εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche για την επίσημη παραλαβή των πρώτων παρτίδων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα, συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η αρμόδια Επιτροπή Φαρμάκου του EMA γνωμοδότησε να δοθεί έγκριση κυκλοφορίας του σκευάσματος.

«Με στόχο την άμεση έναρξη χορήγησης του φαρμάκου σε ασθενείς, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε εγκαίρως, προκειμένου να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου πριν την έγκριση, όπως και έγινε» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αποθηκευμένες υπό ειδικές συνθήκες και η χορήγησή τους, σύμφωνα με το υπουργείο θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις δοθεί η επίσημη έγκριση από τον EMA.

Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί από την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News