Κοινωνία Παρασκευή 29/10/2021, 10:39
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Θ. Πλεύρης: Δεν υπάρχει περίπτωση για οριζόντια μέτρα ή τοπικά lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμών στους κοινούς χώρους όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Θ. Πλεύρης: Δεν υπάρχει περίπτωση για οριζόντια μέτρα ή τοπικά lockdown

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ή τοπικά lockdown απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστατευτούν οι δεύτεροι».

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ακόμη πως με βάση την τωρινή επιδημιολογική εικόνα δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες που η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή. «Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», εξήγησε.

Υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά: «Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους. Όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, είναι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News