Κοινωνία Τετάρτη 6/10/2021, 15:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα μίνι lockdown – Χωρίς μέτρα η διασκέδαση για τους εμβολιασμένους

Τέλος τα μίνι lockdown – Χωρίς μέτρα η διασκέδαση για τους εμβολιασμένους

Την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία παράλληλα γνωστοποίησε την κατάργηση των μίνι lockdown στις «κόκκινες» περιοχές. 

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στις παρακάτω αλλαγές:

  • Σε όσες περιοχές χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες» δεν θα επιβάλλονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Επομένως, στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας και τα καταστήματα εστίασης – διασκέδασης θα λειτουργούν κανονικά με μουσική.
  • Στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, οι οποίοι αφορούν αποκλειστικά τους εμβολιασμένους, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί και θα είναι πλήρως ελεύθεροι. Δηλαδή θα λειτουργούν, όπως και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.
  • Για τους μικτούς και εξωτερικούς χώρους, οι περιορισμοί συνεχίζουν να ισχύουν τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες, όταν και αναμένεται να επαναξεταστούν με στόχο την απλοποίησή τους.

Πέραν των παραπάνω αλλαγών, ο κ. Πλεύρης απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν δυσκολότερα και μεταδίδουν δυσκολότερα τον ιό.

Διαβάστε επίσης: Γ. Οικονόμου: Πολύ σύντομα οι αποφάσεις για τρίτη δόση σε όλους

Όπως εξήγησε, το παραπάνω συμπέρασμα αποτυπώνεται και στις περιφερειακές ενότητες, με υψηλά εμβολιαστικά ποσοστά, όπου η μεταδοτικότητα της Covid είναι σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με περιφερειακές ενότητες, οι οποίες έχουν χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά.

«Βασικό κριτήριο για την ελευθερία μας είναι η αύξηση του εμβολιασμού και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, οι ελευθερίες θα φτάνουν στο πλαίσιο που αγγίζει την κανονικότητα» πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός. 

Διαβάστε επίσης: EMA: Πράσινο φως στη χορήγηση τρίτης δόσης των Pfizer / BioNTech

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News