Κοινωνία Πέμπτη 11/11/2021, 13:07
ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Διορία έως το τέλος της εβδομάδας στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ

Διορία έως το τέλος της εβδομάδας στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προειδοποιώντας πως αν δεν καλυφθούν θέσεις οικειοθελώς την ερχόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί η επίταξη υπηρεσιών σε ειδικές κατηγορίες, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα. 

«Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση» ανέφερε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος είχαν τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων της Β. Ελλάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος ήταν να διερευνηθούν οι τρόποι συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ, ώστε αυτό να ενισχυθεί περαιτέρω, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Από την πλευρά του υπουργείου τονίστηκε η σημασία της συνδρομής των γιατρών στο σύστημα, το οποίο δέχεται ισχυρή πίεση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της Covid-19. Ενδεικτικό της κατάστασης σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι ότι αυτή τη στιγμή οι παθολογικές κλινικές στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας νοσηλεύουν αριθμό ασθενών έως και τετραπλάσιο της δύναμής τους.

Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων δεσμεύθηκαν να ευαισθητοποιήσουν τα μέλη τους, ώστε να δηλώσουν οικειοθελώς τη στήριξή τους και αναμένεται νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εντός των προσεχών ημερών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News