Κοινωνία Δευτέρα 22/03/2021, 08:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε το υπ. Υγείας

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε το υπ. Υγείας

Tην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε το υπ. Υγείας μετά τη χαμηλή ανταπόκριση στην έκκληση που είχε απευθύνει για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε» δήλωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Υγείας, η επιστράτευση αφορά 206 ιατρούς, κάτω των 60 ετών, στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής. Η διάρκεια της επιστράτευσης είναι ένας μήνας και οι παραπάνω γιατροί θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά και θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News