Κοινωνία Παρασκευή 5/11/2021, 14:33
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Χάπι Merck: Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Χάπι Merck: Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Προς το τέλος του έτους αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το χάπι της Merck όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

«Ενώ τα μονοκλωνικά αντισώματα θα τα έχουμε μέσα σε αυτή την χρονιά, το χάπι της merck δεν νομίζω ότι θα το έχουμε πριν το τέλος του έτους. Κάνουμε προσπάθειες, είμαστε σε επαφές, μπορεί να το φέρουμε νωρίτερα, αλλά σίγουρα δεν θα το έχουμε για τις επόμενες τρεις εβδομάδες» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Διευκρίνισε ακόμη πως τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν θα έρθουν σε μεγάλες ποσότητες και δεν θα είναι για όλους, γιατί παγκοσμίως η ποσότητα είναι μικρή. «Η καλύτερη λύση είναι να εμβολιαστούμε, να προσέχουμε για να μην αρρωστήσουμε» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έγινε χθες η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το φάρμακο της Merck για χορήγηση σε ασθενείς μέσα σε πέντε ημέρες από τη διάγνωση της Covid-19. 

Καθώς τα κρούσματα στην Ευρώπη έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες εβδομάδες ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) δήλωσε πως «θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την αξιολόγησή μας για να λάβουμε έγκριση το συντομότερο δυνατό», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δώσει ακόμη ακριβή ημερομηνία. «Είμαστε επίσης έτοιμοι να συστήσουμε στα κράτη μέλη της ΕΕ να μπορούν να διαθέτουν αυτό το νέο χάπι που χορηγείται δια του στόματος σε περιπτώσειες έκτακτης ανάγκης, πριν από την έγκρισή του», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: Χάπι της Pfizer: Αποτελεσματικό κατά 89% έναντι πιθανής νοσηλείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News