Κοινωνία Τετάρτη 6/10/2021, 09:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 15.00 οι ανακοινώσεις για περισσότερες «ελευθερίες» στους εμβολιασμένους

Στις 15.00 οι ανακοινώσεις για περισσότερες «ελευθερίες» στους εμβολιασμένους

Κατάργηση περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Υγείας. Οι ανακοινώσεις – όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις – αναμένονται στις 15.00, ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr, το σχέδιο προβλέπει την άρση περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους και δεν αποκλείεται να υπάρξει κατάργηση των χρωμάτων ως προς την επιδημιολογική κατάταξη και ένας καθαρός διαχωρισμός ενόψει του χειμώνα μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας» είχε πει ο κ. Πλεύρης σε πρόσφατες δηλώσεις του. Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν οριζόντια μέτρα ανά περιοχή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ελευθερίες θα είναι περισσότερες, ακόμη και στις «κόκκινες περιοχές». Σημείωσε ακόμη πως πως δεν θα γίνουν πιο περιοριστικά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα, όπως αυτά που εφαρμόστηκαν πέρυσι, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News