ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στους περιορισμούς για εμβολιασμένους

Τέλος στους περιορισμούς για εμβολιασμένους

Σε αλλαγή φιλοσοφίας σε όλα τα επίπεδα προχωρά η κυβέρνηση όσον αφορά την πανδημία με τις αυριανές ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη να αλλάζουν το υφιστάμενο μοντέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MR το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση των περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς όσο μπαίνουμε στον χειμώνα οι κλειστοί χώροι ούτως ή άλλως είναι μόνο για εμβολιασμένους. Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί στις κόκκινες για παράδειγμα περιοχές να κλείνουν τα μαγαζιά από τη 1 έως τις 6, ενώ θα μπορούσαν να μείνουν ανοιχτά για τους εμβολιασμένους και απλά να μην έχουν πρόσβαση οι μη εμβολιασμένοι.

Συνεπώς βάσει του παραπάνω συλλογισμού δεν αποκλείεται να δούμε κατάργηση των χρωμάτων και απλά έναν καθαρό διαχωρισμό ενόψει του χειμώνα μεταξύ εμβολιασμένων και μη, που ούτως ή άλλως υπάρχει, απλά δεν γινόταν αισθητός λόγω θέρους, καθώς άπαντες κάθονταν έξω.

Η νέα λογική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτυπώνεται και στις προθέσεις ενόψει των παρελάσεων. Παρά το γεγονός πως η πανδημίας ειδικά από την Λάρισα και πάνω επελαύνει, όπως φαίνεται θα γίνουν κανονικά.

Χθες ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε πως παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με την τήρηση των μέτρων. Αυτό είναι το πλάνο και πλην εξαιρετικού απροόπτου, δηλαδή μιας μεγάλης έξαρσης οι παρελάσεις φέτος θα γίνουν. Όπως λέει στο MR κυβερνητική πηγή αλλάζει ουσιαστικά ο τρόπος αντιμετώπισης και πάμε σε δομικές αλλαγές καθώς δεν βρισκόμαστε στο 2020, αλλά στο 2021 όπου το 60% του ενήλικου πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19. «Στόχος να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους» είπε ο χθες πρωθυπουργός κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, προαναγγέλοντας το τι μέλλει γενέσθαι.

Όχι σε πρόωρες εκλογές

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έστελνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αλλά και στους υπουργούς του πως δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.  «Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου» ανέφερε, προσθέτοντας πως «υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να  σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους».

Ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί πως το τελευταίο διάστημα, με φόντο τα σενάρια πρόωρων εκλογών, οι υπουργοί του, έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε μία άτυπη και πολύ πρόωρη προεκλογική μάχη, αφήνοντας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις σε δεύτερη μοίρα τα υπουργικά τους καθήκοντα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News