Πολιτική Παρασκευή 17/09/2021, 20:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντράγκι: Το καλύτερο μάθημα για την κλιματική κρίση ήταν όσα συνέβησαν το καλοκαίρι

Ντράγκι: Το καλύτερο μάθημα για την κλιματική κρίση ήταν όσα συνέβησαν το καλοκαίρι

Υπέρ της διεύρυνσης της ομάδας των μεσογειακών χωρών δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επεσήμανε πως ενδεχομένως το καλύτερο μάθημα που μπορεί ο κόσμος να πάρει σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ήταν όσα συνέβησαν το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED9 ), ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος, δεν μπορούμε πλέον εφυσηχάζουμε, αντιθέτως οι προσπάθειες μας πρέπει να ενταθούν ειδάλλως οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τους λαούς μας. Πρέπει να κινηθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε η μετάβαση να προστατεύει τους πλέον ευάλωτους είτε αυτές είναι κοινωνικές ή οικονομικές συνέπειες. Ήδη βλέπουμε τις αυξήσεις που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να παρέμβει.»

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε ότι «στην δεύτερη φάση της προμήθειας των εμβολίων βλέπουμε ότι υπάρχει αυξημένος συντονισμός και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Εν συνεχεία συζητήσαμε (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής) για τις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου. Έχει ήδη ξεκινήσει μία προσπάθεια να προστατεύσουμε τους πλέον αδύναμους στην κοινωνία. Στην ευρωπαϊκή άμυνα, τους τελευταίους μήνες βιώσαμε γεγονότα που μας ώθησαν να αναθεωρήσουμε τις διεθνείς σχέσεις και τον τρόπο που εμείς κινούμαστε. Βασικό σημείο η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας. Στο πλαίσιο της συνόδου συζητήσαμε επίσης για το θέμα της ασφάλειας στη Μεσόγειο, τη Λιβύη και την Τυνησία. Η ομάδα των μεσογειακών χωρών είναι αποφασισμένη να συμβάλλει στην σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής » τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News