Κοινωνία Δευτέρα 4/10/2021, 10:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Θ. Πλεύρης: Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Στους μεικτούς χώρους, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Ο κ. Πλεύρης επισήμαν πως από τη στιγμή που υπάρχει εμβόλιο, γίνονται τεστ και το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο, η οικονομία δεν κλείνει και «δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων».

Για τις παρελάσεις

Σχετικά με τις παρελάσεις, ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως την 28η Οκτωβρίου, ότι βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να μην κλείνει η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα «αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τις παρελάσεις, οπότε ισχύει ότι θα γίνουν αφού δεν έχει αποφασιστεί κάτι διαφορετικό.

Ο υπουργός Υγείας δε ν έκρυψε την ανησυχία του για τις περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού είναι περισσότερα όπως και οι νοσηλείες. Για τα σχολεία, που – όπως είπε – ακόμη έχουν τη δυνατότητα για μαθήματα με ανοιχτά τα παράθυρα, σημείωσε τα κρούσματα είναι λιγότερα από τον Αύγουστο.

«Θα έρθει επόμενο κύμα; Θα έρθει, είναι κάτι που το περιμένουμε. Ποιος είναι ο στόχος; Να έχει μικρότερη καμπύλη» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News