Κοινωνία Τρίτη 14/09/2021, 21:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Η επιχείρηση «Ελευθερία» ήταν το μεγαλύτερο πρόγραμμα στον ελληνικό τομέα Υγείας

Θ. Πλεύρης: Η επιχείρηση «Ελευθερία» ήταν το μεγαλύτερο πρόγραμμα στον ελληνικό τομέα Υγείας

Στην 71η Σύνοδο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) της Περιφέρειας Ευρώπης με θέμα «Ενιαία Δράση για Καλύτερη Υγεία στην Ευρώπη» συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της Συνόδου ήταν η συζήτηση και έγκριση των περιφερειακών πολιτικών, δραστηριοτήτων και οικονομικών πλάνων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών της Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας. 

Στη Σύνοδο συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Δρ. Hans Henri P. Kluge, η Πριγκίπισσα της Δανίας Mαίρη, ο Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Δρ.Anthony Fauci, ο Πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και Ευρωπαίος Επίτροπος, σήμερα Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΠΟΥ Ευρώπης Καθηγητής Mario Monti, καθώς και Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών από τις 53 χώρες της Περιφέρειας της Ευρώπης.

Ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, κατά την εναρκτήρια συνεδρία που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Kluge για τη συνεργασία και για την από κοινού ανάπτυξη του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα με αντικείμενο την ποιότητα στην φροντίδα υγείας και την ασφάλεια των ασθενών- Γραφείο το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη- αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση Ελευθερία» ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ποτέ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να παρέχει υγειονομική κάλυψη και πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Υγείας συμμετείχε σε πάνελ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), μαζί με τους Υπουργούς Υγείας της Σλοβενίας, της Γεωργίας, του Καζακστάν και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας της Δανίας. Στην παρέμβασή του, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ελληνική Κυβέρνηση και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ποιοτικού συστήματος υπηρεσιών με ενεργή τη συμμετοχή τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα κάνει σημαντικά βήματα προς την πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος Υγείας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News