Κοινωνία Τρίτη 18/05/2021, 08:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών

Αυξημένη μοριοδότηση για όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στη διάρκεια της πανδημίας

Έρχονται 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών

Εντός του έτους θα προκηρυχθούν 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ ενώ για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

«Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, υλοποιούν τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργών. 

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία. Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους» ανέφεραν οι κ. Κικίλιας και Βορίδης. 

Διαβεβαίωσαν παράλληλα πως «η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News