Κοινωνία Τετάρτη 7/04/2021, 11:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τραπέζι της επιτροπής η «εξίσωση» των σχολείων

Ζέττα Μακρή: Προτεραιότητα είναι τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και αργότερα τα Δημοτικά

Στο τραπέζι της επιτροπής η «εξίσωση» των σχολείων

Παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα κρίνουν το άνοιγμα των σχολείων. Σε δηλώσεις της νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε πως «είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση» σημειώνοντας πως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά. Όπως είπε «προτεραιότητα είναι τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και αργότερα τα Δημοτικά».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής μόνο των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα θρανία η υφυπουργός παρατήρησε πως αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαιδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου. Σε ό,τι αφορά τα self test και εν όψει της λειτουργίας της πλατφόρμας για τη διάθεσή τους σε μαθητές του Λυκείου και εκπαιδευτικούς η κ. Μακρή είπε πως θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά, αλλά και σχετικά βίντεο για τη σωστή χρήση τους, ενώ θα δοθεί και ένα διάστημα ανοχής και προσαρμοστικότητας. 

Εκτός από το ζήτημα που φαίνεται να ανακύπτει με το σενάριο της επαναλειτουργίας μόνο της Γ΄ Λυκείου και το πώς μπορεί να συνδυαστεί η δια ζώσης εκπαίδευση με την εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, προβληματισμός υπάρχει και για την επιβαρυμένη επιδημιολογικά εικόνα ορισμένων περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή θα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή ώστε να λάβει τις αποφάσεις της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News