Κοινωνία Τρίτη 1/12/2020, 12:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θολό το τοπίο για την επαναλειτουργία των σχολείων

Θολό το τοπίο για την επαναλειτουργία των σχολείων

Τις εισηγήσεις των ειδικών σχετικά με τον χρόνο επαναλειτουργίας των σχολείων αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να σταθμίσει τα δεδομένα και να λάβει τις αποφάσεις της για το αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.

Όπως σημείωσε, η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της και στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν απόψεις και θετικές και αρνητικές, καθώς αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» σημείωσε ο κ. Γώγος.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο καθηγητής Μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ανέφερε πως εφόσον αρχίσει η άρση των μέτρων τα δημοτικά σχολεία είναι από τα πρώτα που μπορεί να ανοίξουν «με την έννοια ότι η αναλογία κόστους-κέρδους είναι σαφώς υπέρ το κέρδους, γιατί τα παιδιά ταλαιπωρούνται πολύ εκτός σχολείου».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News