Κοινωνία Δευτέρα 1/02/2021, 07:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή στα θρανία για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων

Επιστροφή στα θρανία για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων

Στις φυσικές τάξεις επιστρέφουν σήμερα, Δευτέρα, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ύστερα από δυόμιση μήνες τηλεκπαίδευσης. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα συνεχίζουν ωστόσο οι μαθητές Λυκείων στις «κόκκινες» περιοχές. 

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανοίγουν με αυστηρά μέτρα: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικούς αερισμούς των χώρων. Τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές πρέπει να είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά.. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Τι ζητά η ΟΛΜΕ

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) υποστηρίζει ότι τα μέτρα πρόληψης και ο τρόπος με τον οποίο αναμένεται να λειτουργήσουν οι σχολικές δομές δεν επαρκούν. «Η αλήθεια είναι ότι, ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία, αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η ΟΛΜΕ ζητά να γίνονται άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές και να ληφθούν μέτρα «για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς».

Τέλος, η ΟΛΜΕ ζητά να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, να αξιοποιηθούν χώροι και αίθουσες, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News