ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Αναλυτικές ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, αναμένονται σήμερα το απόγευμα κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας. Όπως ανακοίνωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κάποιες τάξεις του σχολείου στις 12 Απριλίου.

Χωρίς να υπάρξει διευκρίνιση είναι βέβαιο πως ανάμεσα σε αυτές τις τάξεις θα είναι το Λύκειο, καθώς ειδικά η Τρίτη Λυκείου είναι κομβικής σημασίας για τα παιδιά. Το είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντησή του με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν δήλωσε πως «αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αυτά τα self test τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε πια τις επόμενες μέρες να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία».

Τα τεστ θα δοθούν πρώτα στα μεγαλύτερα παιδιά «γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει περισσότερα διάστημα κλειστά». Πως θα γίνει η διαδικασία; Οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα τεστ από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για εκπαιδευτικούς. Το πώς θα γίνεται η εξακρίβωση πως το τεστ έχει γίνει αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News