Κοινωνία Πέμπτη 1/04/2021, 12:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τζανάκης: Από 10 Απριλίου η αποκλιμάκωση στα κρούσματα

Ν. Τζανάκης: Από 10 Απριλίου η αποκλιμάκωση στα κρούσματα

Από τις 10 Απριλίου θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση στα κρούσματα, εκτίμησε ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, προειδοποιώντας ωστόσο πως η εκτόνωση θα είναι «αργή και βασανιστική».

«Εφόσον δεν εμπλακεί άλλο αστικό κέντρο, δηλαδή η Θεσσαλονίκη για τα καλά μέσα στο ‘’παιχνίδι’’, θα αρχίσει αποκλιμάκωση από 10 Απριλίου, η οποία όμως θα είναι πάρα πολύ αργή και βασανιστική» ανέφερε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα κρούσματα στις 20 Απριλίου θα κυμαίνονται μεταξύ 1.900 και 2.100. 

Επισήμανε παράλληλα πως η εικόνα για τα κρούσματα «θα αλλάξει δραματικά αν βάλουμε στο παιχνίδι τα self test». «Τότε θα δούμε παρά πολλά κρούσματα, τα όποια όμως θα αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από ασυμπτωματικούς και ολιγοσυμπτωματικούς που δε θα απασχολούν το ΕΣΥ» εξήγησε. «Τα κρούσματα που μας απασχολούν που έχουν συμπτωματολογία και κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας θα φτάσουν τα 2.500 περίπου γύρω στις 10 Απριλίου, και θα πέσουν κάτω από τα 2.000 στις 20 Απριλίου» συνέχισε ο κ. Τζανάκης. Φέρνοντας ως παράδειγμα την Κύπρο, που κάνει παρά πολλά τεστ, δήλωσε ότι με τα self test μπορεί να ανιχνεύαμε 5.000 με 5.500 κρούσματα. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News