Πολιτική Πέμπτη 1/04/2021, 12:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη διάθεση των self test – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Από την επόμενη εβδομάδα η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη διάθεση των self test – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Για την επόμενη εβδομάδα παραπέμπονται οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η αξιολόγηση των δεδομένων «με την προοπτική της επαναλειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ». Ερωτηθείσα για το αν τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν μετά το Πάσχα αρκέστηκε να πει ότι «προέχουν τα Λύκεια».

Ανακοινώσεις για τα self test την Παρασκευή

Σε ό,τι αφορά τα self test η κ. Πελώνη είπε ότι η διάθεσή τους στα φαρμακεία αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα και ότι η τροφοδοσία των φαρμακείων θα γίνει σταδιακά με βάση τη ροή των προμηθειών. Κατά προτεραιότητα θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία τα τεστ οι μαθητές κάτω των 18 ετών και εκπαιδευτικοί, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως τα self test αποτελούν βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. 

Γνωστοποίησε ακόμη πως το συνολικό σχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τα self test θα ανακοινωθεί αύριο. 

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και αν αυτές θα ενταχθούν στον συνολικό σχεδιασμό για το Πάσχα απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι΄αυτό».

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών κατά του κορωνοϊού απάντησε πως «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηγη για την ώρα».

«Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα»

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκ νέου αυστηροποίησης των μέτρων σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα δεν βελτιωθεί απάντησε πως «εξαρτάται από όλους εμάς πώς θα διαχειριστούμε αυτές τις ανάσες ελευθερίας». «Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Εξαρτάται από εμάς ποιον δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε: αυτόν της υπευθυνότητας και της τήρησης των μέτρων για να πάμε ένα βήμα μπροστά και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ή αυστηροποίηση των μέτρων».

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού τα πρώτα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Για το ενδεχόμενο περαιτέρω στήριξης επιχειρήσεων μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά ανέφερε πως «όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας». Σε ερώτηση για το Σχέδιο Ανάκαμψης υπενθύμισε πως θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατόπιν θα κατατεθεί στην Κομισιόν, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως «τα πρώτα κονδύλα θα βρίσκονται στη χώρα μας πριν από το τέλος του καλοκαιριού εφόσον όλα πάνε καλά».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News