Κοινωνία Τετάρτη 31/03/2021, 13:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με υπεύθυνη δήλωση τα αποτελέσματα των self test σε μαθητές

Κ. Μητσοτάκης: Kατά προτεραιότητα σε μαθητές του Λυκείου και εκπαιδευτικούς τα self test

Με υπεύθυνη δήλωση τα αποτελέσματα των self test σε μαθητές

Με υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα των self test που θα γίνεται στους μαθητές όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Μακρή στο «Πρώτο Πρόγραμμα» οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα πηγαίνουν στο σχολείο προσκομίζοντας μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς. 

Στο θέμα των self test για τους μαθητές αναφέρθηκε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επιβεβαιώνοντας ότι εξετάζεται η δυνατότητα ο γονέας να δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση ότι ο μαθητής, το παιδί του, έχει κάνει το self test και είναι αρνητικό. Η ίδια προανήγγειλε ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας πως «στόχος είναι ο καθένας να μπορεί να επιτηρεί την υγεία του, να φροντίζει τον εαυτό του και το περιβάλλον του».

Κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι παραλαβές των self test θα γίνουν τις επόμενες μέρες και πρόσθεσε ότι θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων. «Ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια» ανέφερε συγκεκριμένα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News