Κοινωνία Παρασκευή 26/03/2021, 14:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς εισήγηση για άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικές μετακινήσεις από 5 Απριλίου

Παράταση lockdown κατά μία εβδομάδα

Προς εισήγηση για άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικές μετακινήσεις από 5 Απριλίου

Παράταση του αυστηρού lockdown κατά ακόμη μία εβδομάδα φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία βέβαια, φαίνεται θετική στην επαναλειτουργία των σχολείων και την επαναφορά των διαδημοτικών μετακινήσεων από τις 5 Απριλίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6.00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι οριστικές αποφάσεις για σχολεία και μετακινήσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, με βάση και τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

To σχέδιο για τα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στα θρανία, με υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test κάθε Δευτέρα. 

Όσον αφορά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, όπως έγραφε και το πρωί το MoneyReview, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει άνοιγμα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κάμψη του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, 25 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν 2.588 νέα κρούσματα, καθώς και 706 διασωληνωμένοι ασθενείς, αριθμός ρεκόρ από το ξέσπασμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020.

moneyreview με πληροφορίες από skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News