Κοινωνία Τετάρτη 3/03/2021, 09:16
ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ

Στο τραπέζι αλλαγές στον κωδικό «6» για μετακινήσεις μόνο με τα πόδια 

Στο τραπέζι αλλαγές στον κωδικό «6» για μετακινήσεις μόνο με τα πόδια 

Οι αλλαγές στον κωδικό 6 σε ό,τι αφορά τα SMS μετακίνησης είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται, όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Είναι μία πρόταση που ειναι στο τραπέζι, το ‘6’ να γίνει (σ.σ. για μετακινήσεις) με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση μετά την έξαρση των κρουσμάτων απάντησε πως «αναζητούνται πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα» καθώς «υπάρχει τεράστια κόπωση».

Σε ερώτηση για το αν προκρίνεται ολικό lockdown απάντησε πως «είμαστε σε σκληρό lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας». «Προφανώς υπάρχει ανησυχία για την Αττική και για άλλες περιοχές της χώρας. Η βρετανική μετάλλαξη αυξάνει τη μεταδότικότητα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε κάποιες περιπτώσεις να δράσουμε προληπτικά» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το αν εξετάζονται αλλαγές στην απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας ή στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα απάντησε πως «το μείγμα των μέτρων θα το εισηγηθεί η επιτροπή», συμπληρώνοντας ωστόσο πως τα μέτρα που θα ληφθούν «πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και να μην προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα».

Για τη χρονική διάρκεια των μέτρων που θα ανακοινωθούν και για το αν θα ισχύσουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όπως υπέδειξε ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του, η κ. Πελώνη είπε πως «πάμε προς τα εκεί ωστόσο είναι νωρίς να κρίνουμε ακόμα τι θα γίνει μέχρι τότε». «Προφανώς στόχος είναι να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας πως «όσο πιο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξουν». Επισήμανε παράλληλα πως τόσο το λιανεμπόριο όσο και τα σχολεία παραμένουν οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News