Κοινωνία Κυριακή 28/02/2021, 09:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

M. Παγώνη: Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι και μόνοι μας

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα

M. Παγώνη: Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι και μόνοι μας

Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι και μόνοι μας, πρότεινε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

«Την Τσικνοπέμπτη βάζουμε να ψήσουμε στο μπαλκόνι μας, μόνοι μας, θα βάλουμε να ακούσουμε και κανένα τραγούδι και θα περάσει η ημέρα αυτή» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1».

Επανέλαβε δε, ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, διότι βλέπετε ότι η αγορά είναι κλειστή, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Πρέπει να συνεχίσουμε, μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών».

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, δηλαδή η Αττική, θα παραμείνει σε καθεστώς αυστηρού lockdown έως τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου, όπως και όλες οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς «αυξημένου» και «πολύ αυξημένου» κινδύνου.

Όσον αφορά την Καθαρά Δευτέρα, η οποία ακολουθεί στις 15 Μαρτίου, η κυρία Παγώνη ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε όλοι στου Φιλοπάππου για να πετάξουμε χαρταετούς, διότι θα υπάρξει συνωστισμός και συνωστισμός σημαίνει κορονοϊός».

Ερωτηθείσα για την χρησιμότητα της διπλής μάσκας, αποσαφήνισε ότι η ορθή χρήση απαιτεί μία χειρουργική (από μέσα) και μία υφασμάτινη (απο έξω). Όχι δηλαδή, δύο χειρουργικές ή δύο υφασμάτινες.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι όταν κυκλοφορούμε στον δρόμο δεν χρειάζεται να φοράμε διπλή μάσκα. Ωστόσο, σε σημεία με μεγάλο συνωστισμό, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση της διπλής μάσκας.  

Ειδική αναφορά έκανε και στους εμβολιασμούς, οι οποίοι το Σάββατο ξεπέρασαν το όριο των 850.000 σ’ όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στο συγκεκριμένο «μέτωπο» θα έχουμε θετικές ειδήσεις το επόμενο διάστημα. 

Κληθείσα να κάνει μια πρόβλεψη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κυρία Παγώνη «ξέκοψε» εξαρχής κάθε συζήτηση. «Δεν χρειάζεται να λέμε τα προφανή. Παρέλαση δεν μπορεί να γίνει διότι σημαίνει συνωστισμός».

Τέλος, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση για το Πάσχα, επανέλαβε ότι θα πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα. «Απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι ακόμη δεν θα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ οι εμβολιασμοί. Μέχρι τότε, θα δούμε πώς θα είναι τα κρούσματα κι αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις από μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News