Κοινωνία Παρασκευή 29/01/2021, 08:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

M. Παγώνη: Ειδικά μέτρα για να συνεχίσει η αγορά να λειτουργεί

M. Παγώνη: Ειδικά μέτρα για να συνεχίσει η αγορά να λειτουργεί

Την ανάγκη να ληφθούν αυστηρά μέτρα τόσο για τη λειτουργία των σχολείων όσο και για τη λειτουργία της αγοράς, καθώς η Αττική βρίσκεται οριακά στο κόκκινο, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ασκώντας πίεση στο σύστημα υγείας. «Αυτή τη στιγμή 268 ασθενείς είναι σε ΜΕΘ και 1.100 σε απλές κλίνες Covid σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε. 

Όπως είπε «η Επιτροπή είναι σε πολύ δύσκολη φάση, γιατί υπάρχουν πιέσεις και δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη». «Οι πιέσεις έχουν να κάνουν με τα καταστήματα που πρέπει να δουλέψουν, με την οικονομία. Η κατάσταση δεν είναι δραματική, απλώς προσπαθούν να προλάβουν να μη γίνει δραματική. Πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση και με σωστά μέτρα» εξήγησε.

Η ίδια εκτίμησε πως με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, αν αυξηθούν τα τεστ πάνω από τις 35.000 και φτασουν τις 50.000 καθημερινά και δοθεί προσοχή στα μέσα μεταφοράς «μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλη προσοχή και με τεστ κάθε εβδομάδα σε μαθητές και καθηγητές».

Σε ό,τι αφορά στην αγορά, δήλωσε ότι αν υπάρξει έλεγχος του συνωστισμού στα μεγάλα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. «Επειδή η Αττική έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο κι έχει τα περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για να συνεχίσει η αγορά να λειτουργεί» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News