Κοινωνία Σάββατο 2/01/2021, 11:10
ΕΩΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Καθολικό lockdown για να ανοίξουν τα σχολεία

Καθολικό lockdown για να ανοίξουν τα σχολεία

Την επαναφορά καθολικού lockdown για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα έως τις 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με στόχο το άνοιγμα των σχολείων εκείνη την ημερομηνία.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί. Ωστόσο τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid, ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, ιδίως τώρα που έχουμε την ελπίδα του εμβολίου. Είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί να μην γκρεμιστεί εξαιτίας της χαλάρωσης, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου και έως τις 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων και της δραστηριότητας του Click away. Αναστέλλεται η λειτουργία κομμωτηρίων και όσων δραστηριοτήτων είχαν επιτραπεί. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων, με μόνη εξαίρεση τους εργαζομένους και όσων έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Στόχος μας είναι να χτυπήσει το κουδούνι της χώρας στις 11 Ιανουαρίου, να επιστρέψουν οι μαθητές στο φυσικό τους χώρος. Στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε με τα σχολεία ανοικτά, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες, ο κυβερνητικος εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. «Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», διευκρίνισε.
Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Τόνισε δε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου είναι απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News