Κοινωνία Τρίτη 29/12/2020, 12:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν αναμονή των εισηγήσεων για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Στ. Πέτσας: Προτεραιότητα τη κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Εν αναμονή των εισηγήσεων για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Οι πιθανές ημερομηνίες επιστροφής των μαθητών στα θρανία, αλλά και η επαναλειτουργία των σχολείων καθολικά ή σταδιακά ανά βαθμίδα θα βρεθούν στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης που θα έχουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τους ειδικούς της επιτροπής λοιμωξιολόγων το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν σχετικε΄ς ανακοινώσεις το απόγευμα. 

Έχοντας διακηρύξει την πρόθεσή της για το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση περιμένει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών πάνω στα δύο παραπάνω θέματα προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις της.

«Σήμερα ξεκινάει μία πρώτη συζήτηση για τα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα μιλήσει με τους ειδικούς της επιτροπής» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε πως προτεραιότητας τη κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. «Το αν θα είναι ταυτόχρονα και το αν θα είναι όλα από τις 8 του μηνός αυτό θα συζητηθεί σήμερα με τους ειδικούς» διευκρίνισε προσθέτοντας: «Θα ακούσου τις δικές τους εκτιμήσεις και θα προχωρήσουμε αλλά προτεραιότητά μας και αυτό που θα θέσει η υπουργός είναι ότι εμείς επιθυμούμε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης».

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας εκτίμησε πως με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία και πρόσθεσε πως «τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή». Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις, έσπευσε να προσθέσει, εκφράζοντας τον φόβο για μία «επιδημιολογική έκρηξη».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News