Κοινωνία Τρίτη 19/01/2021, 09:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: «Ναι» σε άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων – Σε 3 εβδομάδες η εστίαση

Μ. Παγώνη: «Ναι» σε άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων – Σε 3 εβδομάδες η εστίαση

Υπέρ της επιστροφής των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα δια ζώσης μαθήματα από την επόμενη εβδομάδα τάχθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Υπογράμμισε ωστόσο ότι απαιτούνται τεστ σε καθηγητές και παιδιά, αλλά και συνολικά αυστηρή τήρηση των κανόνων από όλους, αφού ο αριθμός των διασωληνωμένων και κατά συνέπεια η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένουν υψηλά. Η εστίαση μπορεί να ανοίξει αρχές Φεβρουαρίου, όπως είπε. 

«Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Αναφερόμενη στην εστίαση η κ. Παγώνη δήλωσε ότι μπορεί να ανοίξει σε 3 βδομάδες, δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εστιατόρια και τα καφέ ενώ εξέφρασε ενδοιασμούς για τα μπαρ λόγω του ότι υπάρχουν όρθιοι. 

Λίγα τα τεστ

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε πως συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ.

Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η ίδια είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κ αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τα εμβόλια είπε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια και να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

Πηγή: skai.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News