Πολιτική Τετάρτη 16/12/2020, 14:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eρντογάν για κυρώσεις: Η Τουρκία θα συνεχίσει να αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία

Eρντογάν για κυρώσεις: Η Τουρκία θα συνεχίσει να αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία

Tην έντονη δυσαρέσκειά του για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της Άγκυρας εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, στόχος των κυρώσεων είναι η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις την επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Άγκυρας.

O πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ο κυρώσεις δείχνουν εχθρική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, που είναι και σύμμαχος του ΝΑΤΟ, διαμηνύοντας όμως ότι τα προβλήματα που προκαλούν οι κυρώσεις θα ξεπερασθούν. Η Άγκυρα θα εργασθεί διπλά για την ανάπτυξη της αμυντικής της βιομηχανίας, ώστε να είναι απολύτως ανεξάρτητη, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κλοιός πιέσεων γύρω από την Άγκυρα σφίγγει, καθώς και στην Ευρώπη κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων γίνεται ρητή αναφορά σε κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας. Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σημείωσε ότι προϋπόθεση για θετική ατζέντα είναι να σταματήσει η Τουρκία τις μονομερείς ενέργειες και την εχθρική ρητορική έναντι της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News