Πολιτική Κυριακή 6/12/2020, 18:55
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «προκλητική στάση»

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «προκλητική στάση»

Το κλίμα έντασης με την Ελλάδα συντηρεί η Τουρκία, λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου, η οποία μεταξύ άλλων θα εξετάσει το ζήτημα των κυρώσεων στη γειτονική χώρα.

Η Άγκυρα, συγκεκριμένα, κατηγόρησε για ακόμη μία φορά την Αθήνα, αποδίδοντάς της «προκλητική στάση» και ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα από τις 20 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε “11 NAVTEX” και “12 NOTAM” για να εκτελέσει 24 στρατιωτικές δραστηριότητες και συνεχίζει τις προκλήσεις και αυξάνει τη ένταση» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα διατηρεί κλειστούς τους διαύλους διαλόγου για στρατιωτικά θέματα, εμποδίζοντας την προώθηση της πρωτοβουλίας διαχωρισμού του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ».

«Στην πραγματικότητα, από τις 9 Οκτωβρίου δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που επιχειρήθηκαν να οργανωθούν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ» κατέληξε το τουρκικό υπουργείο.

Δύο Navtex σ’ ένα 48ωρο

Στο μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για την πραγματοποίηση ναυτικών ασκήσεων στ’ ανοιχτά της Κρήτης. Οι ασκήσεις, σύμφωνα με τη ναυτική οδηγία 1509/20, θα λάβουν χώρα την προσεχή Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, στα νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Αντίστοιχη Navtex είχε εκδοθεί και την Παρασκευή, για ασκήσεις στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.

Κι όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Νοεμβρίου, όταν και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Στο «τραπέζι», μάλιστα, πάντα βρίσκεται και η επιλογή των οικονομικών κυρώσεων.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News