Πολιτική Κυριακή 6/12/2020, 10:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάνφρεντ Βέμπερ: H Eυρώπη δεν ανέχεται εκβιασμούς από τον Ερντογάν

Μάνφρεντ Βέμπερ: H Eυρώπη δεν ανέχεται εκβιασμούς από τον Ερντογάν

Yπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας τάχθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να βάλουν το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας στο τραπέζι. «Αρκετά με τις τουρκικές προκλήσεις. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση», τόνισε ο κ. Βέμπερ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Είμαστε πάντα έτοιμη για εποικοδομητικές συνεργασίες, αλλά δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν», τόνισε ο κ. Βέμπερ.

Ο Γερμανός πολιτικός επανέρχεται στο ζήτημα των κυρώσεων εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής που έχει προγραμματισθεί για τις 10 Δεκεμβρίου και την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει εκ νέου την προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, εγείροντας ζήτημα τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Καστελόριζο, ενώ απορρίπτει τις ευρωπαϊκές απειλές περί επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είχε προηγηθεί χθες η έκδοση νέας navtex για την πραγματοποίηση ναυτικών ασκήσεων στ’ ανοιχτά της Κρήτης. Οι ασκήσεις, σύμφωνα με τη ναυτική οδηγία 1509/20, θα λάβουν χώρα την προσεχή Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, στα νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η Άγκυρα είχε εκδώσει navtex και την Παρασκευή, για ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News