Πολιτική Παρασκευή 4/12/2020, 12:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα navtex από την Τουρκία

epa07850304 A handout photo made available by the Turkish Defence Minister press office shows Turkish TGC Oruc Reis frigate escorted to National seismic exploration vessel Oruc Reis which are sails on the Eastern Mediterranean, Turkey, 18 September 2019. National seismic exploration vessel Oruc Reis reached the planned research area in the Eastern Mediterranean by taking iron from Antalya on 17 September.  EPA/TURKISH DEFENCE MINISTER / HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο. Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Oruc Reis, η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση νέας Navtex, για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

H νέα Navtex, που δεσμεύει μεγάλο τμήμα της Μεσογείου, εκδίδεται λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου και λίγο μετά την προειδοποίηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, προς την Τουρκία

Η Ευρώπη είναι «έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της» κατά της Τουρκίας τόνισε ο κ. Μισέλ, καλώντας την Άγκυρα να σταματήσει «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κλοιός της Άγκυρας στενεύει, καθώς και οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας. Το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021 προβλέπει την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η απόκτηση των S-400 συνιστά μια «σημαντική συναλλαγή».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News