Πολιτική Τρίτη 8/12/2020, 13:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία επιδιώκει βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία επιδιώκει βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη

Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών και με το ενδεχόμενο κυρώσεων στο τραπέζι, η Άγκυρα, διά στόματος  υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίζεται διατεθειμένη για διάλογο με τις Βρυξέλλες, διαμηνύοντας όμως ότι οι κυρώσεις δεν πρόκειται να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων. Ταυτόχρονα ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητική στάση.

Η Τουρκία επιζητά βελτίωση των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αποσκοπώντας στην πλήρη ένταξή της σε αυτή, τόνισε σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να λυθούν μόνο αν αυτή επιδείξει κοινή λογική στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνεδρίασαν χθες και διαπίστωσαν ότι η Τουρκία δεν έκανε κάποια πρόοδο στην επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα και την Κύπρο για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, παρέπεμψαν τις όποιες αποφάσεις για κυρώσεις στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης.

Από την Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την «προκλητική» συμπεριφορά της στην περιοχή παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τη διπλωματική οδό, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα περιμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως ειλικρινής και αντικειμενικός διαμεσολαβητής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News