Πολιτική Τρίτη 8/12/2020, 13:13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού και το «παράθυρο» για τις αργίες

«Πρόγευση» για όσα θα ισχύσουν την περίοδο των εορτών έδωσε ο Στ. Πέτσας σε συνέντευξή του

Οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού και το «παράθυρο» για τις αργίες

Διευκρινίσεις για τα όσα θα ισχύσουν με τις μετακινήσεις το επόμενο διάστημα, σε συνέχεια και των ανακοινώσεων που έκανε χθες, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες ο κ. Πέτσας εξήγησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 πως δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση π.χ. σε όσους έχουν εξοχικά, ενώ από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Για τη μετακίνηση με SMS ο κ. Πέτσας είπε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ για τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανικό εμπόριο, τις Εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις, αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας και διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί τα άνοιγμα της αγοράς.

Διευκρίνισε ακόμη πως «αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους». Επισήμανε πάντως πως θα πρόκειται για διεύρυνση η οποία θα ισχύσει το διάστημα των εορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά.

Για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη, κάτι που όπως είπε, θα εξετάσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News