Πολιτική Πέμπτη 3/12/2020, 12:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον οδικό χάρτη άρσης των περιοριστικών μέτρων

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown

Μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου παρατείνoνται τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα, που – όπως είπε – εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ναι μεν παρατηρείται σταθεροποίηση ή και μικρή μείωση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι ανέμενε η κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό όπως είπε το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά και τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται έως τις 14 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί.

Ερωτηθείς για τον οδικό χάρτη άρσης του lockdown ο κ. Πέτσας απάντησε πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες, θα αναμένει τις εισηγήσεις και μετά θα τοποθετηθεί, ίσως και δια του ίδιου του Πρωθυπουργού, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των σχολείων αρκέστηκε να επαναλάβει πως αυτό που ανοίγει στις 7 του μήνα είναι τα καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών και συνέστησε υπομονή για τις επιμέρους κατηγορίες της οικονομικής και κοινωνικής δαστηριότητας.

Για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όλους τους κλάδους που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Όπως ανέφερε, «έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε καθώς έχουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών. Η χώρα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και μπορεί να διατηρεί υψηλά ταμειακά διαθέσιμα».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων ο κ. Πέτσαας έκανε λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς». «Τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την αρχή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση επέλεξε από την πρώτη στιγμή να έχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα» ανέφερε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News