Πολιτική Τρίτη 14/09/2021, 13:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γονικές παροχές: Η απάντηση του Γ. Οικονόμου στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Γονικές παροχές: Η απάντηση του Γ. Οικονόμου στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρο που καλύπτει όλη τη μεσαία τάξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την αύξηση του αφορολόγητου για τις γονικές παροχές στις 800.000 ευρώ. 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης η οποία με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους» ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνεται τη μεσαία τάξη.

«Είναι πρόβλημα ειλικρίνειας και θεώρησης του τι σημαίνει μεσα τάξη» είπε. «Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει περιουσία από 150.000 και πάνω. Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα καλύπτεται από αυτό το μέτρο, την απήχηση του οποίου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως σημείωσε «δεν πρέπει να στεκόμαστε στο ανώτατο όριο, αλλά οφείλουμε να δούμε τους ανθρώπους που κινούνται από τις 150.000 ευρώ – που ήταν το αφορολόγητο έως σήμερα μέχρι τις 800.000 όπου επεκτείνεται. Και εκεί υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες».

Σχολιάζοντας γενικά τις επικρίσεις των κομμάτων για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ είπε πως «η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών».

«Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι» συνέχισε τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν ή από υπερφορολόγηση που εξάντλησε ή θα εξαντλούσε τη μεσαία τάξη». «Πρόκειται για μέτρα που υποστηρίζουν φυσικά την ελληνική κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα έχουν και έντονη αναπτυξιακή διάσταση» ανέφερε.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas για το θέμα της φορολόγησης των γονικών παροχώνο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης παρατήρησε πως με τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «όποιος μεταβιβάσει ακίνητο αξίας 150.00 ευρώ θα έχει μηδενικό όφελος, καθώς το ποσό αυτό είναι ήδη αφορολόγητο, για όποιον όμως μεταβιβάσει ένα ακίνητο 800.000 ευρώ το όφελος θα είναι 36.00 ευρώ». 

Αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε μέσω Facebook: «Όταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News