Πολιτική Τρίτη 7/09/2021, 10:21
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

«Παράθυρο» για επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς και ιερείς

Φωτ.intimenews

Το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς και ιερείς, αν παραστεί ανάγκη, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά». 

Σε ερώτηση σχετικά με τους ιερείς, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «ακόμα και για την εκκλησία εξετάζεται η υποχρεωτικότητα παρότι κι εκεί είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ωστόσο πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά». «Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς» συμπλήρωσε.

Προανήγγειλε ακόμη τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

Παράλληλα, όπως είπε, έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα. «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία», υπογράμμισε. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News