Πολιτική Δευτέρα 13/09/2021, 14:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Κοροϊδία η εξαγγελία Μητσοτάκη για την απασχόληση των νέων

Έφη Αχτσιόγλου: Κοροϊδία η εξαγγελία Μητσοτάκη για την απασχόληση των νέων

Για «εξαπάτηση» των νέων έκανε λόγο η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, απ’ αυτά που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, με επιδότηση για 6 μήνες 100 ευρώ στην επιχείρηση και 100 ευρώ στον εργαζόμενο. Αυτό είναι όλο κι όλο και το παρουσίασε ως φοβερή παρέμβαση. Μάλιστα έκανε την κουτοπονηριά να πει 1200 ευρώ για να νομίζει ο πολίτης ότι τόσος θα είναι μηνιαίως ο μισθός» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real fm 97,8” και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή και εξαπάτηση ο κ. Μητσοτάκης να εξαγγέλλει αυτό το πρόγραμμα ως πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας και του εργασιακού μεσαίωνα, τη στιγμή που έχει θεσπίσει τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση ουσιαστικά του 8ώρου».

Όπως παρατήρησε η κ. Αχτσιόγλου «η κοινωνία περίμενε ότι θα υπάρξουν κάποια μέτρα στοιχειώδους ανακούφισης και αντί αυτού είδε έναν πρωθυπουργό που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα», ο οποίος «θεωρεί ότι κάθε τραγική στιγμή που βίωσε η ελληνική κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια από την πανδημία μέχρι τις πυρκαγιές ήταν μάλλον επιτυχία για την κυβέρνηση».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης «εν πολλοίς είναι πράγματα που ήδη ισχύουν και τα επανέλαβε ως νέες εξαγγελίες, ενώ δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία φτωχοποίησης και αβεβαιότητας των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα ελάχιστα επιπλέον είναι κυρίως μέτρα τα οποία αφορούν πραγματικά πολύ λίγους, ανώτατα εισοδήματα και όχι τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» συνέχισε.

Επισήμανε ακόμη πως «δεν υπήρξαν σοβαρά μέτρα για το μεγάλο κύμα των ανατιμήσεων και τον έλεγχο της αγοράς».

Τόνισε τέλος ότι «χρειάζονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που να ευνοούν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, όπως το τέλος επιτηδεύματος και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News