ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολιστικό σχέδιο για τους νέους στο «καλάθι» της ΔΕΘ – Τι θα περιλαμβάνει

Ολιστικό σχέδιο για τους νέους στο «καλάθι» της ΔΕΘ – Τι θα περιλαμβάνει

Η φετινή ΔΕΘ θα έχει επίκεντρο τους νέους. Το είπε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας πως «στην ομιλία του Πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ηλικίες 18-29 για τρεις λόγους:

1) πρόκειται για ένα κρίσιμο target group που πιάνει τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας

2) φτάνει μέχρι λίγο πριν τα 30, δηλαδή τους ανθρώπους που είτε δημιουργούν, είτε είναι λίγο πριν δημιουργήσουν δική τους οικογένεια.

3) η ηλικιακή αυτή ομάδα αποτελεί την κατ’ εξοχήν που πρέπει να μείνει στην χώρα περιορίζοντας το brain drain και  

4) υπάρχει και ένα αυστηρά πολιτικό κριτήριο: η ηλικιακή αυτή γενιά είναι βάσει όλων των μετρήσεων η πιο απόμακρη από τη Ν.Δ. καθώς σε αυτές τις ηλικίες η κυβέρνηση είτε υπολείπεται είτε είναι πολύ κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς οι εξαγγελίες που θα ακούσουμε το Σάββατο από τον πρωθυπουργό θα αποτελούν και ένα τρόπο ώστε η Ν.Δ. να βρεθεί πιο κοντά σε αυτές τις ηλικίες.  

Ολιστικό σχέδιο 

Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι «ολιστικό». Αυτό σημαίνει πως θα αφορά οριζοντίως και χωρίς εξαιρέσεις αυτές τις ηλικίες και θα εδράζεται σε τρεις πυλώνες:

α) Ενίσχυση της εργασίας. Το σκεπτικό της κυβέρνησης δεν είναι να επιδοτηθεί η ανεργία διαιωνίζοντας ένα πρόβλημα, αλλά να ενισχυθεί η εργασία.

β) Θα υπάρχουν οικονομικές διευκολύνσεις, όχι με τη μορφή μπόνους αλλά οριζόντιες, όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι τα μειωμένα τιμολόγια.

γ) Το σχέδιο επεκτείνεται στην εκπαίδευση και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα δοθεί έμφαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που είναι κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση καθώς δεν εξασφαλίζει απλά την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, αλλά και την μελλοντική σύνταξη των νέων γενεών.  

Κίνητρα για εμβολιασμό στην ηλιακή ομάδα 12-17

Την ίδια ώρα από την εξίσωση του πρωθυπουργού δεν θα λείπουν οι έφηβοι ηλικίας 12-17 ετών, για τους οποίους έχει ήδη ξεκινήσει ειδικά καμπάνια τις προηγούμενες μέρες για τον εμβολιασμό. Σε αυτές τις ηλικίες εξετάζεται να δοθεί ένα μπόνους που θα έχει σχέση με παροχές στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα δωρεάν data για πλοήγηση.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News