Πολιτική Δευτέρα 23/08/2021, 13:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Η κοινωνία δεν μπορεί να μένει όμηρος των αντιλήψεων των αντιεμβολιαστών

Γ. Οικονόμου: Η κοινωνία δεν μπορεί να μένει όμηρος των αντιλήψεων των αντιεμβολιαστών

Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα, που έχουν ως στόχο να βάλουν φρένο στο 4ο κύμα της πανδημίας, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Οι ρυθμίσεις «θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατόν λειτουργία της δημόσιας σφαίρας» σε χώρους, ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα υπάρχουν συναθροίσεις,  όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Νέα αντικίνητρα θα τεθούν σε εφαρμογή για τους ανεμβολίαστους. Όπως σημειωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν μπορεί να παρεμποδίζεται, άμεσα ή έμμεσα, όποιος εμβολιασμένος θέλει να εργαστεί ή να μορφωθεί ή ο ασθενής που δεν πάσχει από Covid. 

«Με δεδομένη την δυνατότητα ασφαλούς, γρήγορου και αποτελεσματικού εμβολιασμού, με δεδομένη την ουσιαστική αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ., είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην προσπάθεια περαιτέρω αποκατάστασης της ζωής. Με δεδομένα όσα προηγήθηκαν κατανοούμε πλήρως ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δόθηκε πολύτιμος χρόνος και πληθώρα μέσων σε όλους και όλες, ώστε να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο, όσοι και όσες βρίσκονται εντός της επικράτειας να εργαστούν, να σπουδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν» είπε.

«Μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας που αρνείται τον εμβολιασμό, αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αλλά για λόγους πλέον μη αποδεκτούς. Αυτή η μερίδα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας» πρόσθεσε. «Η κοινωνία δεν μπορεί να γίνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων» κατέληξε. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News