Πολιτική Σάββατο 5/06/2021, 14:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα για την άρση περιορισμών

Αρ. Πελώνη: Ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα για την άρση περιορισμών

Ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα σχετικά με την άρση περιορισμών, όπως π.χ. για το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε, «εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open η κ. Πελώνη υπενθύμισε ωστόσο πως «ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». «Είναι καλοκαίρι, υπάρχει μια ευφορία, ένας ενθουσιασμός μετά την άρση περιοριστικών μέτρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να μη χαλαρώνουμε στη χρήση της μάσκας και φυσικά να εμβολιαστούμε» σημείωσε.

Για τον επιδημιολογικό χάρτη και την πορεία των εμβολιασμών

Η ίδια ανέφερε ότι από χθες τέθηκε σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης όπου ο καθένας μπορεί να δει ανά Περιφερειακή Ενότητα ποια είναι η πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών. Όπως είπε, «είναι στο χέρι όλων μας να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, που θα χρειαστεί, προφανώς να αντιμετωπιστούν με στοχευμένα μέτρα, όπως έχει γίνει και μέχρι σήμερα».

«Ασπίδα απέναντι σε αυτό είναι και ο εμβολιασμός. Δεν είχαμε εμβόλια πέρυσι το καλοκαίρι, φέτος έχουμε αυτό το δώρο του εμβολίου και πρέπει όλοι να αδράξουμε την ευκαιρία να εμβολιαστούμε. Πηγαίνουμε καλά» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως σήμερα θα φτάσουμε στα 6.000.000 εμβολιασμούς».

Επισήμανε παράλληλα πως «είναι πολύ θετικό στοιχείο το γεγονός ότι μειώνονται οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις». «Είναι ένα πολύ σαφές αποτύπωμα του εμβολιασμού που προκύπτει στους 60 και άνω. Και αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός και για όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες» τόνισε.

Για τον τουρισμό

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό παρατήρησε πως «υπάρχουν πολλοί δείκτες αβεβαιότητας σε όλες τις χώρες» και πως «και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ψάχνουν να βρουν το βηματισμό τους». «Κάθε μια έχει τις ανησυχίες της, έχει τη δική της επιδημιολογική εικόνα και λαμβάνει τις αποφάσεις της» δήλωσε, ενώ κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση της Βρετανίας είπε πως «είναι μια συντηρητική, μια σκληρή απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Βρετανούς».

Σημείωσε ωστόσο πως η Αθήνα είναι σε επαφή με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, με όλες τις αγορές ενδιαφέροντος και υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι Η.Π.Α. και η Γαλλία. «Ανοίξαμε πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου και είχαμε πει ότι το πρώτο διάστημα είναι δοκιμαστικό. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο» πρόσθεσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News