ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις – Συνεχόμενο κρας τεστ για την κυβέρνηση  

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις – Συνεχόμενο κρας τεστ για την κυβέρνηση  

Χθες αργά το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 40-44 η οποία άμεσα αντιμετώπισε πρόβλημα καθώς σε πολλούς της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έδιναν ραντεβού για τον Ιούνιο. Τούτο ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε στην ηλικιακή ομάδα 30-39, η οποία μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασε τα 100.000 ραντεβού «μετατοπίζοντας» την επόμενη ηλικιακή ομάδα χρονικά. Αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης ήταν να δημιουργηθεί ένας «ευχάριστος» πονοκέφαλος στην κυβέρνηση. Αργά χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως θα ανοίξουν άμεσα νέα εμβολιαστικά κέντρα και βεβαίως θα υπάρξει αύξηση και εμβολιαστικών γραμμών ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να καλυφθούν όλοι οι πολίτες.  

Την ίδια ώρα η Επιτροπή εισηγήθηκε από σήμερα το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων εντός νομού, όπως είχε προαναγγείλει το MR από τις αρχές της εβδομάδας. Η απόφαση κρίθηκε απαραίτητη μετά την απαγόρευση της υπεραστικής μετακίνησης από νομό σε νομό, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να αποσυμπιεστούν με βόλτα σε πάρκα, βουνά ή θάλασσες καθώς η θερμοκρασία θα πλησιάσει του 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς το άνοιγμα, καθώς η απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης δεν θα επανέλθει αφού από την επόμενη Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση.  

Στο Μαξίμου ωστόσο πηγαίνουν βήμα βήμα. Είναι δεδομένο πως ήδη από σήμερα ξεκινάνε συνεχόμενα κρας τεστ. Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η τήρηση του ορίου στο πασχαλινό τραπέζι είναι τα πιο άμεσα.

Από Δευτέρα, όπως προειπώθηκε ανοίγει η εστίαση και ακολουθούν στις 10 Μαίου τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια και αμέσως μετά ο τουρισμός. Είναι προφανές πως ο Μάιος θα κινηθεί σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και περιορισμού της διασποράς του ιού. Από την στιγμή που το εγχείρημα πετύχει και δεν έχουμε κάποιο πισωγύρισμα, τότε στα τέλη Μαΐου, που οι εμβολιασμοί θα έχουν πλησιάσει τα 5 εκατομμύρια, θα εισέλθουμε στο πιο «ελεύθερο καλοκαίρι» που έχει προαναγγείλει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News