Πολιτική Τρίτη 11/05/2021, 12:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Ανακοινώσεις, που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά, αναμένονται εντός της ημέρας, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Το ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» η κ. Πελώνη ανέφερε πως αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών για μια σειρά από ζητήματα, όπως για τον τρόπο με τον οποίο θ’ αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας και για το click inside. «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα. Πάμε σε σταδιακά ανοίγματα με μεγάλη προσοχή, με κανόνες, με αυστηρή επιτήρηση, με το πρόσθετο εργαλείο των self test, που έχει ήδη ενταχθεί στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων. Προφανώς, επιτηρούμε και αξιολογούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε στιγμή» σημείωσε.

Όπως επισήμανε, «όσο θα προχωράει ο εμβολιασμός τόσο μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας θα αποκτάμε». Πρόσθεσε ωστόσο, πως υπάρχουν μεγάλοι δείκτες αβεβαιότητας και η πορεία εξαρτάται και από όλους. «Όσο προχωρά, ωστόσο, ο εμβολιασμός τόσο θα μπορέσουμε να αφήνουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια. Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέχουμε, να μην εφησυχάζουμε. Το εμβόλιο είναι μια ασπίδα, είναι ένα δώρο» είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξουν προνόμια για εμβολιασμένους πολίτες σημείωσε πως «η συζήτηση περί προνομίων έχει ανοίξει σε επιστημονικό σε ιατρικό επίπεδο, τόσο από αμερικανικούς όσο και από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που ήδη προχωρούν σε οδηγίες που αφορούν μέτρα για όσους έχουν εμβολιαστεί». «Είναι μια συζήτηση που έρχεται αναπόφευκτα, μια συζήτηση που θα γίνει. Κανονιστικά όμως δεν μπορεί να ανοίξει, όσο δεν έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν» επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News