Κοινωνία Τρίτη 11/05/2021, 09:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Αρκουμανέας: Εντός του Ιουνίου ο εμβολιασμός των 18 και άνω

Φωτ. AP

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τα άτομα 18 ετών και άνω, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Εκτίμησε παράλληλα πως το τείχος της ανοσίας, που υπολογίζεται περίπου στο 70% από το σύνολο του πληθυσμού, θα έχει επιτευχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως οι βασικοί δείκτες δείχνουν αποκλιμάκωση, αλλά – όπως επισήμανε – «δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε πολύ χαμηλά νούμερα» και «δεν έχει τελειώσει η πανδημία».

Για τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέφερε πως χθες συμπεριλήφθηκαν στα κρούσματα πάνω από 700 θετικά επιβεβαιωμένα δείγματα από σχολεία, διευκρινίζοντας ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια, όχι από το self test.

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για αποζημίωση των πολιτών για βλάβες μετά από τον εμβολιασμό, σχολίασε πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που εμφάνισαν προβλήματα υγείας μετά από εμβολιασμό στην Ελλάδα. 

Για το «πράσινο» πιστοποιητικό είπε ότι θα μπορούμε να το κατεβάσουμε από το gov.gr, αφότου έχουμε εμβολιαστεί ή κάνει 72 ώρες πριν PCR τεστ ή τεστ αντισωμάτων.

Για την πιθανότητα τοπικών lockdown μέσα στο καλοκαίρι, είπε ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο για να αποφευχθεί η διασπορά. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News