Πολιτική Δευτέρα 10/05/2021, 12:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS και ωράριο κυκλοφορίας

Προς το τέλος της εβδομάδας οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού

Αρ. Πελώνη: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS και ωράριο κυκλοφορίας

H συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα παρά μόνο αν ανοίξουν στο εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Προανήγγειλε ακόμη πως όλες οι λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη χρήση των SMS και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας θα αξιολογηθούν, θα οριστικοποιηθούν και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη. 

Προς το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξει ο τουρισμός. «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουριμού με σσφάλεια και όλες οι λεπτομέρειες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας από τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη» είπε.

Για τους εμβολιασμούς

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς η κ. Πελώνη ανέφερε πως στο τέλος του μήνα θα η χώρα θα ξεπεράσει τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Όπως είπε, θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις περίπου το 20% του πληθυσμού και περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να υπάρξει η δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών τον Ιούνιο. ήδη, όπως σημείωσε, ανέβηκε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως «αυτή ειναι μία συζήτηση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Σημείωσε ακόμη πως τα ποσοστά των εμβολιασμένων γιατρών είναι πάνω από 85% και στους νοσηλευτές γύρω στο 63%.

Για το αν μετά τη χθεσινή εξέλιξη με το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να προκύψει πρόβλημα με τις δεύτερες δόσεις όσων έχουν λάβει την πρώτη δόση στη χώρα μας απάντησε πως «οι δεύτερες δόσεις των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί είναι όλες εξασφαλισμένες».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News