Πολιτική Δευτέρα 7/06/2021, 07:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων: Υπό κατάρτιση ο οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα

Άρση μέτρων: Υπό κατάρτιση ο οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα

Έναν οδικό χάρτη για δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει αλλά και για την περαιτέρω χαλάρωση περιοριστικών μέτρων θέλει να παρουσιάσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση, σε στοίχιση με το πρόγραμμα των εμβολιασμών και το σταδιακό χτίσιμο του τείχους της ανοσίας. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της το Σαββατοκύριακο η κυβερνητική εκπρόσωπος, εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως αυτή την εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως π.χ. για το ωράριο κυκλοφορίας. Με δεδομένο επίσης ότι ο οδικός χάρτης που έχει δώσει η κυβέρνηση φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, στόχος είναι να ξεδιπλωθεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς ώστε – όπως είπε η κ. Πελώνη, «να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως επιθυμία του υπουργείου είναι μέσα στην εβδομάδα να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες π.χ. για να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση και για την αύξηση του ορίου για τους καλεσμένους σε δεξιώσεις.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τη διάθεση όλων των εμβολίων στην ηλικιακή ομάδα 25-29, ενώ εντός του Ιουνίου, όπως έχει προαναγγείλει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ΄οίκον.

Την ίδια ώρα επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων. Όπως υπενθύμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αυτό είναι κάτι που εξετάζει η κυβέρνηση εδώ και καιρό, αλλά πλέον έχει έρθει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις ώστε να δοθούν κίνητρα για τον εμβολιασμό.

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δώσουμε κίνητρα, θα έχεις μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις σου εντός ή εκτός της επικρατείας, θα έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι ενδεχομένως χώρους που σήμερα είναι κλειστοί και θα ανοίξουν για αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Τέτοιου είδους πράγματα τα οποία τα συζητάμε θυμίζω εδώ και περίπου ένα μήνα» ανέφερε συγκεκριμένα προσθέτοντας: «Νομίζω τώρα στα μέσα Ιουνίου έχει φτάσει το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό. Δραστηριότητες που είναι κλειστές να ανοίξουν για τους ανθρώπους που εμβολιάζονται».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News