Πολιτική Δευτέρα 5/07/2021, 10:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί

Στ. Πέτσας: Όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί

Ιούλιος και Αύγουστος είναι δύο κρίσιμοι μήνες και «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, όπως συνέβη με τις μετακίνησεις προς τα νησιά.

Μιλώντας στον τηλεοππτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας τόνισε πως «αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας, αυτό θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους και όχι την οικονομία. Όπως είπε, η αναπλήρωση των εισοδημάτων όσων είχαν ανάγκη κατά το lockdown προήλθε από τον προϋπολογισμό αλλά και τον εξωτερικό δανεισμό, δύο πηγές που δεν είναι ανεξάντλητες και στις οποίες πρέπει να προστρέχουμε με φειδώ και με σύνεση. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο τοπικών lockdown λέγοντας ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και πως τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους», όπως είπε.

Για τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ είπε πως στόχος είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στην ταχύτητα των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News