ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα αποφευχθούν νέα lockdown – Στο μικροσκόπιο τα νησιά

Πώς θα αποφευχθούν νέα lockdown – Στο μικροσκόπιο τα νησιά

Καθώς μπαίνουμε στο βασικότερο κομμάτι του καλοκαιριού τα βλέμματα μεταφέρονται στα νησιά εκεί που υπάρχει ήδη η μεγαλύτερη διασπορά του ιού και καταγράφονται οι περισσότερες νέες μολύνσεις.

Ενδεικτική είναι η ενημέρωση του ΕΟΔΥ που αναφέρει πως μόλις το τελευταίο 24ώρο εντοπίζονται κρούσματα κορωνοϊού σε 21 από τις 26 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Μόνο στη Σαντορίνη βρέθηκαν 58 κρούσματα, στην Ρόδο 48, στη Μύκονο 37, ενώ στην Πάρο 34, ενώ επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα και στην Ιο, τα Χανιά και το Ηράκλειο, όπου σημειώθηκε «έκρηξη» ενεργών κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα πανελλαδικά σημειώνουν ρεκόρ τριμήνου ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές το ιικό φορτίο καλπάζει. Χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με αυξητικές τάσεις από Λάρισα (+34%) έως (+260%) στη Θεσσαλονίκη.

Η αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης γίνεται με ένα τρόπο όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο ΜR: με την τήρηση των μέτρων που σημαίνει αυστηροί έλεγχοι των αρχών στον κλάδο της εστίασης και κυρίως τον έλεγχο των διαγνωστικών τεστ.
«Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλη Μύκονο» λένε οι ίδιες πηγές και προσθέτουν πως όσο πηγαίνουμε προς τον Αύγουστο οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Ερχεται το πλαίσιο για την υποχρεωτικότητα

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του MR την Πέμπτη θα ψηφιστεί στην Βουλή το πλαίσιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε νομοσχέδιο ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται πως έως τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας και έως 1 Σεπτεμβρίου στον κλάδο της υγείας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News