ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάζι στους εμβολιασμούς με το βλέμμα σε τουρισμό, ανάπτυξη

Γκάζι στους εμβολιασμούς με το βλέμμα σε τουρισμό, ανάπτυξη

Να αποφύγει και άλλα lockdown παρόμοια με αυτά της Μυκόνου είναι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, αφού αυτά θα σήμαιναν μεγάλο πλήγμα στην τουριστική σεζόν, που βρίσκεται στο πικ της και θα υπονόμευαν τις προοπτικές ανάπτυξης. Όπως έγραψε και χθες το MR η «απαντήση» στο τέταρτο κύμα που δείχνει τα δόντια του είναι η εντατικοποίηση των εμβολιασμών που θα επεκταθεί και σε νέες κοινωνικές ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό ανοίγει και η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ έρχεται και ο εμβολιασμός των ηλικιών 12-15 ετών. Χθες ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς κατ΄οίκον λέγοντας πως οι για τους πολίτες αυτής της κατηγορίας θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι γιατροί τους, είτε ιδιώτες είτε του δημόσιου τομέα.

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του, ο οποίος για ευνόητους λόγους θα γίνεται με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, ώστε να αποφεύγεται η διπλή διαδικασία. Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης περιοδεύοντας στην Μεσσηνία δήλωσε πως έρχεται το άνοιγμα της πλατφόρμας και για αυτές τις ηλικίες διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτικό.  Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε και για τις ηλικίες 15-17.

Αλλαγή στα πρωτόκολλα

Την ίδια ώρα μεγάλη πίεση υπάρχει με τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» αύξησε τους νοσούντες με αποτέλεσμα να χρειάζεται και αύξηση των ξενοδοχείων που τους φιλοξενούν. Χθες αποφασίστηκε πως στους χώρους των πλοίων θα μπορούν να φιλοξενούνται και νοσούντες από νησιά, ώστε να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Εως τώρα επιτρεπόταν να μπει κάποιος σε αυτούς τους χώρους μόνο εν πλω, αν ήταν επιβάτης του πλοίου. Η απόφαση κρίθηκε απαραίτητη καθώς σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε αεροδιακομιδή. Επιπλέον αποφασίστηκε τα ξενοδοχεία καραντίνας από 30 που ήταν έως τώρα να αυξηθούν στα 47 και έπεται συνέχεια εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News