Πολιτική Σάββατο 3/07/2021, 20:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι

Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι» δηλώνει ο πρωθυπουργός καλώντας τους τελευταίους να αντιληφθούν τις συνέπειες της στάσης τους. «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποxρεωτικό. Αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πια τις συνέπειές τους» αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Κ» λίγα εικοσιτετράωρα προτού συμπληρώσει δύο χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντά παράλληλα στην κριτική περί εξαγοράς των νέων με την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ σε άτομα 18-25 ετών που εμβολιάζονται. «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;» διερωτάται, απορρίπτοντας έτσι και το ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά απαντά: «Όχι, δεν λύσαμε ξαφνικά τα θέματά μας με την Τουρκία. Αυτό το οποίο κάναμε όμως είναι να οριοθετήσουμε ξεκάθαρα ποιες είναι οι γραμμές μας. Να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι εμείς θέλουμε μια καλή σχέση μαζί της. Πλην όμως, αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης, θα υπάρξουν τελικά επιπτώσεις». 

Δηλώνει ακόμη πως «αν υπάρχει λόγος» θα σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει στον Τούρκο πρόεδρο. «Και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει και ο ίδιος» προσθέτει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Ράδιο «Κ» στο kathimerini.gr.
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News