Πολιτική Παρασκευή 25/06/2021, 14:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για προνόμια σε εμβολιασμένους: «Υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα»

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων lockdown από το φθινόπωρο

Κ. Μητσοτάκης για προνόμια σε εμβολιασμένους: «Υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα»

«Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα» συνέστησε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει η ώρα για την θέσπιση διευκολύνσεων προς εμβολιασμένους πολίτες.

«Είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που φτάνουμε στο σημείο που αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν μπορούν να εμβολιάζονται πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα και πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν» είπε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο νέων lockdown από το φθινόπωρο ή τον χειμώνα λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα δήλωσε πως είναι απολύτως εφικτός ο στόχος που είχε θέσει η κυβέρνηση «ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει» αλλά «εξαρτάται από όλους μας». «Εμείς έχουμε κάνει ό,τι έπρεπε» είπε, προσθέτοντας πάντως πως ο ίδιος έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων πολιτών. Δήλωσε ακόμη ότι καταλαβαίνει τους ανθρώπους που εξέφρασαν έναν αρχικό ενδοιασμό για το εμβόλιο, και τους κάλεσε «να δουν όλα τα στοιχεία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό». Χαρακτήρισε ωστόσο «κοινωνικά ανεύθυνη» την στάση όσων δεν κάνουν το εμβόλιο γιατί περιμένουν να το κάνουν οι άλλοι για να μην το κάνουν οι ίδιοι.

Υπογράμμισε παράλληλα πως «θα πρέπει επίσης να εντοπίζουμε τοπικές εξάρσεις και να τις αντιμετωπίζουμε».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News