Πολιτική Τετάρτη 2/06/2021, 08:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Έμφαση στις πράσινες επενδύσεις – Στην Αστυπάλαια ο Κ. Μητσοτάκης

Κυβέρνηση: Έμφαση στις πράσινες επενδύσεις – Στην Αστυπάλαια ο Κ. Μητσοτάκης

Στην Αστυπάλαια μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις 15:20, θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, στο πλαίσιο του «πράσινου» project που τρέχει η αυτοκινητοβιομηχανία στο νησί. Με δεδομένο πως το Ταμείο Ανάκαμψης ευνοεί τις «πράσινες» επενδύσεις, η κυβέρνηση θέλει το επόμενο διάστημα να δώσει έμφαση σε τέτοιες πολιτικές. 

Στις 16:30, ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό) και στις 17:35, θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action».

Τον πρωθυπουργό στην Αστυπάλαια θα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Υπενθυμίζεται πως το «πράσινο» project στο νησί έχει δύο σκέλη: τον διαγωνισμό για την κατασκευή της υβριδικής μονάδας, που θα συνδυάζει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με μπαταρία αποθήκευσης, και το πρόγραμμα που θα επιδοτεί τα ηλεκτρικά ΙΧ, τα οποία θα τροφοδοτούνται από την «πράσινη» ενέργεια που θα παράγει το νησί. Όπως έγραψε πρόσφατα το moneyreview.gr o διαγωνισμόw για την επιλογή του αναδόχου για το έργο του υβριδικού σταθμού αναμένεται εντός του φθινοπώρου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News